Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Seminar SER Overijssel

SER Overijssel organiseerde op 13 maart 2019 een seminar over de opgaven en uitdagingen in het provinciehuis te Zwolle een advies over de opgaven en uitdagingen voor de economie, het onderwijs en de arbeidsmarkt. Er werd een ‘doe-agenda’ gepresenteerd voor bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheden. Welke extra stappen zijn er komende jaren nodig? Daarover gingen partijen die middag met elkaar in gesprek.

Gezamenlijke actie
Het toekomstbestendig maken en houden van onze beroepsbevolking (jong en oud) en het opleidingen-potentieel naadloos laten aansluiten op de vraag vanuit de markt ziet de SER als een van de grootste uitdagingen voor de komende jaren. In het advies ligt de focus vooral op het middensegment van de economie (MBO/MKB). Dat is in Overijssel relatief sterk vertegen-woordigd. Dit vraagt om een grote gezamenlijke actie-agenda van het bedrijfsleven, onderwijs en overheden. SER Overijssel doet een 5-tal stevige aanbevelingen voor de ‘doe-agenda’ voor de komende jaren. 

Sprekers en deskundigen
Onder andere: Ton Heerts (voorzitter MBO-raad), Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland), Gert-Jan Hospers (TU Twente hoogleraar Transitie in Stad en Regio), Marc van der Meer (bijzonder hoogleraar onderwijs en arbeidsmarkt) en gedeputeerde Eddy van Hijum. Pitches van Theo Rietkerk (Landstedegroep), John van der Vegt (ROCvanTwente), Mariska ten Heuw (wethouder Hengelo), Arjen Vels (ondernemer, directeur Pactum) en Peter Baks (FNV/AOB/scholingsadviseur leerwerkloket)

Lees de managementsamenvatting van het advies

Lees hier

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren